Residential

EGAN RESIDENCE – Custom kitchen/wet bar design. Custom master bath, Waxhaw, NC

[smooth=id: 27; width:500; height:500; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:false; open:true; text:Pictures;]

THOMAS RESIDENCE – Custom Kitchen/Dining Remodel. Charlotte, NC

[smooth=id: 26; width:500; height:500; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:false; open:true; text:Pictures;]

The client wished for a totally new modern kitchen that reflected their lifestyle. The final design involved removing a load-bearing wall between the original kitchen and dining area, a new kitchen ceiling, a new redesigned kitchen window, a new entrance to a home theater suite and the addition of a small pantry. The design was informed by a concept that alluded to the clients’ professions in the entertainment industry. Cabinets and appliance form and colors were used unconventionally to reflect the concept. The wall was replaced by a custom bar island that was designed to create a visual boundary/entrance to the kitchen area, once again informed by the concept, it brought together a variety of modern Eco-friendly materials. The pantry glass barn door was customized by laminating a graphic image of melted celluloid film back lit by an existing window in the space. Dimmable LED lighting was used throughout.

JOHNSON RESIDENCE:
MODERN CUSTOM KITCHEN DESIGN, Charlotte, NC.

[smooth=id: 24; width:500; height:500; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:false; open:true; text:Pictures;]

Custom modern kitchen in Charlotte, NC, the result of a successful collaboration between designer and a client with the desire for a very contemporary kitchen on a mid range budget. The subsequent design was a juggling act to allocate funds in a very specific way to create a great functioning space with a wow factor.

URBAN LIVING:
STUDIO APARTMENT 1, downtown charlotte, nc.

Click on images to enlarge.

[smooth=id: 6; width:500; height:500; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:false; open:true; text:Pictures;]

To preserve the open-plan nature of the residence the concept of “flexible space” is employed through furniture mounted on castors and the use of customized movable partitions and shelving to define the sleeping area without compromising the space. Slatted poplar wood partition walls with light transmitting polycarbonate panels are designed to light both interior and exterior of dressing area closet. Bold use of color creates visual boundaries, defining space and highlighting the striking orange sofa and barrel seat that are complimented by several large abstract paintings. Displayed together with many pieces of modern ceramics and sculptural light fittings they create a gallery feel whilst maintaining a comfortable, peaceful home.

SINGLE FAMILY RESIDENCE CHARLOTTE:
MID CENTURY MODERN1, downtown charlotte, nc.

[smooth=id: 23; width:500; height:500; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:false; open:true; text:Pictures;]

Minimal MCM makeover – Entrance vestibule as office space / Master Bedroom Design with feature “Modular Art” wall and custom designed TV Media console.

RUSTIC MODERN:
LOG CABIN, Iron Station, nc.

[smooth=id: 33; width:500; height:500; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:false; open:true; text:Pictures;]

SINGLE  FAMILY RESIDENCE: shelby, nc.
The remodeling of an early 1930’s brick house into an open plan contemporary space.

Click on images to enlarge.

chill space:

[smooth=id: 4; width:500; height:500; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:false; open:true; text:Pictures;]

Japanese inspired dark wood paneling, 3form bamboo window screens and porcelain tile walls and floor surround the Phillipe Starck bathtub.

bespoke kitchen:

[smooth=id:5; width:500; height:500; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:false; open:true; text:Pictures;]

Recycled materials and an energy efficient induction cook top make up this small custom kitchen with floor to ceiling wall cabinets to maximize storage space

STUDIO APARTMENT 2 ,  downtown charlotte, nc.

[smooth=id: 8; width:500; height:500; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:false; open:true; text:Pictures;]

The centrally located storage wall divides the space into a living and sleeping area. One side of wardrobe space, the other face plays on the concept of the fireplace as focal point with a series of shelves mounted over a hearth of beach rocks flooded with a blue neon light that reflects up from the stained concrete floor to create a soft glow around the living space.